24-11-07

Mijn brief

Dag Sinterklaas

Ken jij mij nog? Ik ben Friedl en ben ondertussen al bijna 14 maanden oud. Ik ben een heel braaf kindje en ik heb goed nieuws voor jou, want sinds een paar maanden draag ik ook schoenen. ;-)  

Oma heeft mij gezegd dat ik een brief moest schrijven, maar dat kan ik nog niet goed. Dus heeft mijn mama een beetje geholpen. Ik heb wel een tekening gekleurd. Ik kan die niet op mijn website zetten, maar ik zal hem bij mijn schoentjes zetten.  

Gisteren moest ik naar het ziekenhuis voor mijn oortjes. Dat ging allemaal heel goed, maar ik was verschrikkelijk moe. Ik lag op een kamertje met drie jongetjes: Xander, Emeron en nog eentje. Die sliepen ook niet en ik mocht mij als enige meisje niet laten doen, dus ben ik ook maar wakker gebleven. Oma, oma en opa kwamen op bezoek en gaven me heel veel cadeautjes. Toch een leuk moment van die dag. Nu bloedt mijn ene oortje een beetje, dus moet mama er druppeltjes in doen en dat vind ik echt niet leuk!

 t Schijnt dat jij cadeautjes brengt? Ik lust heel graag klaaskoeken en heb ook al eens een picknickje gegeten. Met mandarijntjes moet je niet afkomen, want dat moet ik echt niet hebben. Ik heb al heel veel speelgoed, maar er kan altijd nog wel iets bij. Ik breek nogal graag het kot af, zeker als ik in bad zit. ’t Schijnt dat ze daar ook leuk speelgoed hebben. Ik ben de laatste tijd gegroeid, maar jammer genoeg groeien mijn kleertjes niet mee.

Maar, lieve Sint, ik zal al heel blij zijn met een heel klein cadeautje, want binnenkort is het kerstmis en mijn mama zet dan altijd een grote boom. Heel de familie mag daar dan ook een cadeautje onderleggen en ik moet nog mijn verlanglijstje maken.Heel veel lieve kusjes,
Friedl

14:38 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

21-11-07

De winter

De winter is in het land en dat hebben de microben geweten! Vorig weekend was ik geveld door een grote valling (papa heeft me dan lekker ondergestopt in de zetel) en nu is mijn mama thuis met buikgriep. Gelukkig is ze al aan de betere hand en mag ik vanmiddag thuis blijven om met haar te spelen. Best dat onze papa goed voor zijn vrouwen gezorgd heeft.
Alleen maar hopen dat ik nu geen diarree krijg, want vrijdag moet ik voor mijn oren!

 friedlziek

Verder niet veel nieuws. Mama heeft nieuwe foto's gepost. Daarop kun je zien hoe goed ik al met de computer kan werken en hoe graag ik overal op klim. Spaghetti eten doe ik ook graag, maar dat lukt niet alitjd even goed. Op de foto's zie je ook dat ik nog altijd heel gefascineerd Hopla volg. Ik heb ondertussen al drie dvd's en dat is maar goed ook, want mama en papa kennen ze al vanbuiten!

09:51 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

10-11-07

aiaiaiai

Een pijnlijke week achter de rug! Al enkele nachten kom ik na middernacht wakker en kan ik niet meer slapen omdat mijn achterste kiezen uitkomen. Mama wist weer niet goed wat het was - soms vraag ik me echt af hoe zij ooit aan haar diploma is gekomen! Het wordt ook moeilijk om zonder bijtgevaar in mijn mondje te kijken. Ik heb ondertussen namelijk al zeven tanden vooraan (+ eentje onderweg) en drie achteraan (+ eentje onderweg) en die gebruik ik graag als ze in mijn mond willen kijken.

Mama had wel al een vermoeden van die tanden, maar vanmorgen gingen we toch naar dr. Verhaest (NKO-arts) en wat blijkt: er zit vocht achter mijn oren. Nu heb ik geen oorontsteking (het zijn dus alleen mijn tanden), maar de vijf vorige waren genoeg om de dokter tot het volgende verdict te doen besluiten: buisjes. Vrijdag 23 november worden ze geplaatst. Dat is blijkbaar niet zo erg, maar ik vind het toch niet leuk. Dat vooronderzoek was al niet tof en voor de operatie moet je dan nog eens nuchter zijn! Gelukkig mag ik de dag zelf al naar huis. Het ergste van al is dat ik met die buisjes een badmuts moet dragen in het zwembad. Ik zal daar weer mooi belachelijk staan!

Verder heb ik niet zo veel meer te vertellen. Mama en papa zijn deze week naar de dokter geweest om broertje/zusje te bekijken. Ik mocht niet mee wegens te lastig de vorige keer, pff! Hij/zij doet het heel goed en weegt al ongeveer 2 kg. In de vakantie hebben mama en papa ook al doopsuikertjes en een kamertje gekozen. We zijn nu natuurlijk verschrikkelijk benieuwd wie dat nieuwe wezentje is dat in dat kamertje komt slapen. Hopelijk maakt hij/zij me niet te veel wakker 's nachts en kan hij/zij vlug met me spelen.

Tot een volgende keer!

15:00 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |