12-02-08

Experiment

Hallo

Mijn broertje is er eentje, hoor! De laatste dagen was hij erg onrustig. Hij kwam 's nachts om de drie uur wakker om te eten - wat natuurlijk nog normaal is voor zo'n klein ventje, maar soms kon hij dan niet meer slapen of werd hij een half uur later weer wakker. Op de koop toe begon hij om 6u te huilen en viel hij pas om 10u weer in slaap. 's avonds tussen vijf en negen van 't zelfde! Bovendien dronk hij heel slecht in die periodes.

Ik zag mama en papa langzaam aftakelen en besloot in te grijpen. Dus stuurde ik mama naar Dr. Deketelaere. Ze kwam terug met goed en slecht nieuws. Mijn broertje is kerngezond en komt heel goed bij. Ondertussen weegt hij al 5 kg 120 en is hij 58.5 cm groot. Helaas heeft hij last van een beginnende spruw en reflux. Hij heeft ook een lichte navelbreuk, maar dat is blijkbaar niet zo erg en lost zich meestal van zelf op tegen dat hij twee jaar is. We zullen zien.

Voor de spruw heeft hij zalf gekregen en voor de reflux gaviscon. Ik heb dat ook moeten nemen en vond dat echt niet lekker. Het hielp ook niet. We houden dus ons hart vast.

Ondertussen hebben we de medicamenten al eens uitgetest. Gisteravond had broertje het tot negen uur heel lastig, maar toen had hij nog geen medicatie gekregen. Na een moeizame voeding is hij om half tien in slaap gevallen en kreeg hij een eerst keer gaviscon. Hij heeft als een roosje geslapen tot 2u30 - wat heel goed is. Om drie uur zat hij weer in z'n bedje, maar eventjes moeilijk gedaan. Daarna heeft hij geslapen tot 7u - hij werd wel een paar wakker en liet veel scheetjes (hihi), maar sliep telkens weer verder. In tegenstelling tot de voorbije dagen heeft hij dan heel goed gedronken en daarna vrolijk zitten kijken in z'n babysit. Papa, mama en ik hebben samen kunnen ontbijten. Hij kreeg het daarna weer een beetje moeiljk, maar sinds 9u ligt hij vredig in z'n bedje te ronken.

Hopelijk is dit geen toevalstreffer, maar hebben we Seppe kunnen helpen. Ik hou jullie alleszins op de hoogte!

Met mij gaat het verder heel goed. Ik ben een beetje verkouden, maar wie niet in de winter? Vorige week ben ik met opa en oma naar de beestjes gaan kijken in het smurfenbos. De foto's kun je zien in opa Johan's webalbum. Mama zal ze misschien nog op onze site zetten. Van 't weekend ook een late nieuwjaar gevierd met mijn meter. En oh ... groot nieuws: volgende week maandag mag ik voor het eerst naar de kapper! Ik hoorde mama aan papa vragen of ik zou kunnen stilzitten... hihi... spannend.

Tot later

Friedl

09:21 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

enkele bijkomende tips die reflux is blijkbaar een nieuwe kinderziekte aan het worden! Vele kleintjes hebben er last van.
De volgende tips kunnen jullie misschien ook nog wat helpen:
- het bedje een beetje kantelen: het hoofdeinde een beetje verhogen zodat de maaginhoud wat meer 'zakt'. Wel moet je er dan misschien op letten dat de kleine Seppe niet te veel naar beneden zakt in zijn bedje.
- Tijdens het geven van het flesje af en toe een pauze inlassen zodat de melk voldoende kan zakken en Seppe wat kan rusten.
- En iets bijkomstigs, wat jullie waarschijnlijk al doen, de gaviscon doe je best in de fopspeen van de fles met een beetje melk en niet rechtstreeks in de grote fles. Zo ben je zeker dat Seppe de volledige hoeveelheid Gaviscon ingenomen heeft en niet een deel in de resterende melk blijft zitten.
- En als je nog de gewone melken geeft, kan je ook overschakelen op de specifieke melken voor antiregurgitatie (AR)

enkele kleine tips, maar misschien wel belangrijk om Seppes en jullie (nacht)rust terug te vinden.

En Friedl: doe maar een dikke kussen mee om onder je poepje te leggen zodat je goed kan controleren in de spiegel wat ze allemaal met je haartje doen! We verwachten natuurlijk foto's van je nieuwe hippe kapsel ;-)

mvg

Gepost door: frieda | 12-02-08

bedankt voor de tips. Seppe krijgt borstvoeding dus de speciale melken zijn geen optie. Toch bedankt! Alle hulp is welkom. Foto's van het hippe kapsel komen er zeker.

Gepost door: mama Seppe en Friedl | 12-02-08

Ja Friedl je broertje is een kastar hè, hopelijk lust hij de gaviscon en gaat het dan wat beter met hem. Wij zijn ook al benieuwd naar je eerste kappers bezoek, en vraag aan je mama dat ze haar foto toestel mee neemt zodat we kunnen zien welke flinke meid je bent.
groetjes en vele kusjes van oma en opa

Gepost door: oma Lieve. | 12-02-08

hoe is het nu met je kleine broer, Friedl ? Is zijn maagje al wat beter en kan hij weer rustig verder slapen ?
En heb je goed kunnen stilzitten bij de kapper of zijn er enkel centimeters meer haar af doordat je toch wat ongedurig was?

Gepost door: Frieda | 20-02-08

De commentaren zijn gesloten.