24-02-08

Lastige week

Verder was de voorbije week een behoorlijk lastige week, want mama en papa waren allebei ziek. Mama had woensdagavond een verrassing gepland voor papa: ze zouden gaan eten in 'The Roots'. Helaas heeft mama oma en opa die zouden babysitten, moeten afbellen want ze hadden buikgriep. Zus heeft er ook lichtjes last van gehad, maar ik gelukkig niet!

Zus had het er deze week wel moeilijk mee dat mama mij regelmatig oppakte of vertederd naar me keek als ik nog eens mijn mooiste lachje te voorschijn toverde. Ze wilde dan ook opgepakt worden en kroop zelfs in mijn maxi-cosi. Ik snap het wel: vroeger had mama maar een kindje om voor te zorgen. Toch zal ik mijn zus moeten teleurstellen. Ik heb het best naar mijn zin bij mama, papa en zus en ben dus van plan te blijven. Toch denk ik dat ze dat ook zo erg niet vindt. Ik krijg regelmatig een koekje van haar toegestopt  (geen wonder dat ik zo dik ben) en mag haar titi af en toe lenen.

friedljaloers

Gelukkig voor mama en papa eindigde de week wel heel mooi. Ik heb al twee nachten zes uur tussen mijn voedingen gelaten waardoor mama vijf uur aan een stuk kan slapen. Gisteren mochten mama en papa ook naar een trouwfeest en mama vond het weerzien met haar oudstudiegenoten heel fijn. Ze is dus nu helemaal uitgerust (mentaal toch want vanmorgen was zusje heel vroeg wakker..) om mijn geboortereceptie volgende week te organiseren. Meer daarover in een volgend post!

10:34 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Seppe's eerste lachje

Nauwelijks 6 weken en 1 dag oud heb ik mijn mama en papa verblijd met mijn eerste lachje. Ik mag 's morgens tijdens het ontbijt in mijn sitter zitten en dat vind ik heel leuk. Er is dan ook niet veel nodig om mij aan het lachen te brengen.

seppelacht

10:24 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Seppe's spijsvertering

Zoals de meeste baby's zit het nog niet helemaal snor met mijn spijsvertering. De gaviscon lijkt wat te werken, maar ik heb toch nog regelmatig last waardoor ik dan makkelijker wakker word. Gelukkig zijn die problemen van voorbijgaande aard. Mama heeft het al eens meegemaakt met zusje en ligt er dus niet meer van wakker (tenzij ik haar wakker ween, hé, hihi)

De voedingen daarentegen zijn een ander paar mouwen. Mama heeft de hulp ingeroepen van een vroedvrouw omdat we telkens ruzie hadden als ik moest drinken. Ik heb namelijk een verkeerde techniek aangeleerd ('t is weer mijn schuld!) en daardoor heb ik soms moeite met drinken. Vooral de avond lijkt meer een gevecht dan een innig moment. Van een flesje drinken daarentegen gaat dan wel goed.

Dit alles belet echter niet dat ik ondertussen een kerngezonde baby van 5 kg 460 ben! Ze stonden er bij Kind en Gezin van versteld dat ik nog maar 6weken oud ben. Ik ben een stevige en vinnige baby.

10:23 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Friedl bij de kapper

Zoals eerder gezegd mocht ik maandag voor de eerste keer naar de kapper. Ik mocht op mama's schoot zitten en we kregen allebei een schort aan. Ik vond het eerst maar raar en vertrouwde het zaakje niet 100%. Oma begon dan snoepjes uitdelen en allerlei speeltjes uit haar 'sjakosj' te toveren waardoor mijn aandacht vlug afgeleid. Het resultaat mag er wezen alhoewel je er eigenlijk niet veel van ziet. Ik wil namelijk dat het voor de trouw van nonkel Kenny en tante Stefanie in juni al wat langer is zodat ik minstens even mooi zal zijn als tante Stefanie, want ik mag haar naar het altaar begeleiden.

Mama had maandag geluk: er was niet veel volk bij de kapper. Ze heeft zich dan maar vlug in de kappersstoel gerept en mocht dus ook met een nieuwe coupe naar huis. Het duurde wel 20 min voor papa zag dat mama's haar geknipt was. Mannen, hé!

kusjes Friedl

friedlbijkapper

 

10:10 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-02-08

Experiment

Hallo

Mijn broertje is er eentje, hoor! De laatste dagen was hij erg onrustig. Hij kwam 's nachts om de drie uur wakker om te eten - wat natuurlijk nog normaal is voor zo'n klein ventje, maar soms kon hij dan niet meer slapen of werd hij een half uur later weer wakker. Op de koop toe begon hij om 6u te huilen en viel hij pas om 10u weer in slaap. 's avonds tussen vijf en negen van 't zelfde! Bovendien dronk hij heel slecht in die periodes.

Ik zag mama en papa langzaam aftakelen en besloot in te grijpen. Dus stuurde ik mama naar Dr. Deketelaere. Ze kwam terug met goed en slecht nieuws. Mijn broertje is kerngezond en komt heel goed bij. Ondertussen weegt hij al 5 kg 120 en is hij 58.5 cm groot. Helaas heeft hij last van een beginnende spruw en reflux. Hij heeft ook een lichte navelbreuk, maar dat is blijkbaar niet zo erg en lost zich meestal van zelf op tegen dat hij twee jaar is. We zullen zien.

Voor de spruw heeft hij zalf gekregen en voor de reflux gaviscon. Ik heb dat ook moeten nemen en vond dat echt niet lekker. Het hielp ook niet. We houden dus ons hart vast.

Ondertussen hebben we de medicamenten al eens uitgetest. Gisteravond had broertje het tot negen uur heel lastig, maar toen had hij nog geen medicatie gekregen. Na een moeizame voeding is hij om half tien in slaap gevallen en kreeg hij een eerst keer gaviscon. Hij heeft als een roosje geslapen tot 2u30 - wat heel goed is. Om drie uur zat hij weer in z'n bedje, maar eventjes moeilijk gedaan. Daarna heeft hij geslapen tot 7u - hij werd wel een paar wakker en liet veel scheetjes (hihi), maar sliep telkens weer verder. In tegenstelling tot de voorbije dagen heeft hij dan heel goed gedronken en daarna vrolijk zitten kijken in z'n babysit. Papa, mama en ik hebben samen kunnen ontbijten. Hij kreeg het daarna weer een beetje moeiljk, maar sinds 9u ligt hij vredig in z'n bedje te ronken.

Hopelijk is dit geen toevalstreffer, maar hebben we Seppe kunnen helpen. Ik hou jullie alleszins op de hoogte!

Met mij gaat het verder heel goed. Ik ben een beetje verkouden, maar wie niet in de winter? Vorige week ben ik met opa en oma naar de beestjes gaan kijken in het smurfenbos. De foto's kun je zien in opa Johan's webalbum. Mama zal ze misschien nog op onze site zetten. Van 't weekend ook een late nieuwjaar gevierd met mijn meter. En oh ... groot nieuws: volgende week maandag mag ik voor het eerst naar de kapper! Ik hoorde mama aan papa vragen of ik zou kunnen stilzitten... hihi... spannend.

Tot later

Friedl

09:21 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

01-02-08

Heb je het gezien?

Wij kennen elkaar nog maar een paar weken en komen toch al heel goed overeen! We zullen NOOIT ruzie maken. Dat kun je zien op de foto's bij Seppe drie weken.

groetjes

Friedl en Seppe

10:16 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |