26-03-08

Nieuwe foto's

Hoi

Zoals alle peuters van bijna 18 maanden wil ik hier wel eens mijn willetje doordrijven. Zo mag ik sindskort altijd een beetje oefenen in het alleen eten, maar dat lukt niet altijd zo goed. Het lepelgedoe sla ik dan over en schakel over op mijn handjes ... veel efficiënter!

Mijn broertje is meer en meer wakker overdag en dat zorgt er voor dat ik hier regelmatig verwaarloosd wordt! Ik heb al geleerd dat een beetje zot doen er direct voorzorgt dat de ogen weer op mij gericht zijn. Ik wil ook al met broertje spelen, maar hij wil geen speeltjes van mij vastpakken. Ik kruip dan maar bij hem in het park.

Hebben jullie mijn broertjes vriendinnetje trouwens al gezien?

friedlenvriendin

groetjes
Friedl

09:48 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-03-08

Hiep hiep hoera voor de Eierkoningin!

Onze tante Silke is zondag in Kruishoutem tot Eierkoningin gekroond. Dat verdient uiteraard een plaatsje op onze blog.

Een dikke proficiat van Friedl en Seppe

14:24 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-03-08

Borst of flesje?

Ze zijn hier wat met me aan het uitsteken! Ik ben een hele lieve baby, maar tijdens de voedingsmomenten begrijpen mama en ik elkaar niet altijd even goed.  Tijdens de ochtendvoeding (rond 8u) en deavondvoeding (rond 18u) voel ik me niet zo goed en dat werk ik dan vaak uit op de borst. Mijn gevecht duurt dan soms een uur - dik tegen de zin van mama en zus die zich ondertussen zelf moet entertainen. Omdat ik nu toch bijna drie maanden ben, vond mama het welletjes en wou even proberen of het met het flesje wat vlotter gaat.

Ik krijg nu 's avonds een flesje van papa, maar ik heb toch nog altijd liever 'the real stuff'. Ik probeer dat dan twintig minuten duidelijk maken door ferm van mijn tap te maken en als ik dan volledig knock-out ben, profiteert papa er keer op keer van om die fles in mijn mond te duwen en dan kan ik niet anders.

Gelukkig moet mama nog lang niet werken en heeft zij een beetje medelijden met mij. Daarom mag ik nu eerst wennen aan die fles en krijg ik de rest van de voedingen van de borst. Mama is al lang tevreden dat die moeilijkste voeding weggevallen is.

's nachts geniet ik ook nog altijd van mijn momentje met mama, maar mama blijft toch vragen om wat langer dan drie uur te slapen tussen mijn voedingen. Ik zal het toch eens in overweging moeten nemen zeker?

tot later

seppe

19:13 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Decoratietechnieken Friedl

Hallo

Ik heb mijn mama nogal wat werk bezorgd deze week. Vlak voor ik woensdag in bad ging, mocht ik nog een beetje zonder pamper rondlopen. Ik heb namelijk een beetje last van luieruitslag en in de creche hadden ze gezegd dat het het vlugst zou genezen wanneer ik mijn blote poep zou rondlopen. Zo gezegd, zo gedaan dus.

Maar toen begon broertje te huilen en moest mama even naar hem toe. Ik was druk in de weer met mijn speelgoed, toen er plotse bruine bolletjes op de grond vielen. Pasen is vroeg dit jaar, vond ik en ik vroeg me af wat ik daar nu zou mee kunnen aanvangen. Het leek me wel leuk er m'n mooie witte tafeltje mee te schilderen. Net toen ik ook eens wou weten of dat bruine goedje eetbaar was, kwam mama binnen. Ze zette me prompt met titi en al in bad en waste al mijn mooie werk direct af! Een creatieve geest wordt hier ook niet gestimuleerd, zeg! Sindsdien draag ik altijd netjes mijn pamper ... hoe zou dat komen?

Ondertussen heb ik ook geleerd dat de wereld niet altijd even rechtvaardig is. Vorige zondag gingen we iets drinken in een tea-room en er was een speelzaaltje voor kindjes. Ik wou de kindjes even gedag zeggen, maar zij wilden me niet en duwden me weg. Ik bleef maar zwaaien om hen gunstig te stemmen, maar het wou niet baten. Ik ben dan maar naar de veilige armen van mama gevlucht. De pannenkoek die ze voor me besteld hadden, kon me niet bekoren, de kaasjes van bij papa's Westmalle deste meer. Ik ben echt kaaskopje, zegt mama!

kusjes

Friedl

15:14 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-03-08

K&G: gekeurd en goed bevonden

Ik ben gisteren weer naar het consultatiebureau van Kind en Gezin geweest. Ik doe het nog altijd goed: 60 cm groot en 6 kg 100 dik. Ik kreeg er ook twee spuitjes en een vies spuitje in mijn mond. Ik vond dat maar niks. Mama zegt dat ik een echte vent ben omdat ik weende bij het spuitje. Zusje gaf destijds geen kik. Ze weet echter niet dat ik weende omdat ik wist dat ik dan een dikke knuffel van haar zou krijgen ...

's Namiddags gingen we met zusje om schoenen. We kochten stevige stappers want mijn zusje kan al goed ravotten. Ondertussen begon het spuitje te werken en had ik precies overal pijn. Van mama kreeg ik een 'poepsnoepje' en dat stelde me direct gerust.

 's Avonds mochten zusje en ik naar oma Lieve en opa Johan. Ze waren daar heel content van ons. Ik ben de hele tijd braaf geweest en heb veel geslapen. Zusje wou eerst niet slapen, maar toen titi ten tonele verscheen, ging dat allemaal al veel beter.

Mijn zusje is veel aan het veranderen de laatste weken. Ze zegt steeds meer woordjes: bal, ba (= banaan), weg, mama, papa, oma, opa, tata, op, af, nee, ja, kaka, nog en een enkele keer iets wat op koek geleek. Ze doet mama en papa ook veel na: zo knippert ze met haar oogjes, steekt haar tong uit, veegt haar mondje af, was en kamt haartjes, danst en ze probeert met een lepel te eten. Helaas lukt er ook af en toe iets niet of wil ze dingen doen die ze niet mag doen en dan volgt een driftbui van jewelste! We proberen dat dan met z'n allen te negeren, maar dat is erg moeilijk. Ik word er zelfs wakker van.

Tot een volgende keer

Seppe

13:27 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

10-03-08

Op bezoek in OLVH!

Ik zal ook vlug nog iets schrijven vooraleer mijn zus het hier helemaal voor het zeggen krijgt.

Mijn week zag er weer uit als alle andere. Vorige week had ik effekes een pauze ingelast voor mama en liet ik zes uur tussen twee voedingen, maar ik miste haar 's nachts te hard, dus roep ik haar nu weer om de vier uur op om te eten. Is vééél leuker! Bovendien mag ik bij mama en papa in bed als ik om zes uur mijn keel openzet. Ze zijn immers bang dat ik zusje zal wakker maken.

Nu de babyborrel voorbij is, heeft mama weer tijd voor andere dingen. Zo mocht ik vorige vrijdag naar oma terwijl mama naar de kinesist ging en nadien zijn we samen naar mamas school geweest. Eerst werd ik daar langs alle kanten gekeurd door de verschilende leerkrachten. Ze vroegen allemaal hoe we het stelden en ik was wel eens benieuwd wat mama over me zou vertellen, dus ben ik de hele tijd wakker gebleven. Na een tijdje begonnen ze over het onderwijs en de leerlingen te zeuren en dat sloeg op m'n darmen. Zodoende lag ik vijf minuten later met m'n billen bloot op tafel in de leraarskamer! Er was ineens geen mens meer in me geïnteresseerd. Gelukkig mochten we dan naar de leerlingen. Ik voelde me direct thuis bij dat jonge volkje en ik liet me dan ook wegzakken in een diepe zalige slaap!

Gisteren zijn we dan naar oma Georgette en opa Gerard geweest. We hebben er lekker gegeten - en sommigen onder ons ook veel gedronken - maar op het carnaval zijn we niet meer geraakt: het regende en zusje was ziek. 's Avonds is papa nog om oliebollen geweest. Zusje kon er niet van meegenieten omdat ze al sliep, maar gezien ik nog altijd borstje krijg, heb ik mama vannacht vroeg wakker gemaakt om ook oliebollen te kunnen eten...

Vandaag ben ik negen weken en dat vier ik met een grote tuk zodat mama eindelijk die zwijnenstal thuis eens kan opkuisen. 

tot later!

Seppe 

14:02 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Neen, hé!

 Papa en mama bekvechten wel eens over wie van hen nu thuis eigenlijk de baas is. Van't weekend heb ik eens getoond dat dit wel een heel belachelijke discussie is, want de baas thuis ... dat ben ik! Toen ik met papa's boek aan het spelen was, zei hij heel luid nee! Om z'n woord kracht bij te zetten, dreigde hij met z'n vinger. Nu vind ik dat boeken erg leerrijk zijn en ik daar toch mee mag spelen. Dus richtte ik m'n vinger naar papa en zei 'nee'. Die had nogal verschoten, zeg! Ik heb het dan ook nog eens geprobeerd met broertje die lag te huilen in z'n wieg, maar dat had minder effect. Ik zal andere trucken moeten bovenhalen om hem onder de knuist te houden!

Verder is het hier hetzelde liedje als anders ... Ik had weer meer dan 39 ° koorts. (Mama kent het telefoonnummer van de dokter van wacht al bijna van buiten.) De dokter hoorde een rochel in mijn longen en zei dat ik een beginnde keelontsteking had, want mijn keel zat een beetje rood. De dokter weet echter niet dat ik hier zo veel moet tieren om mijn gedacht te krijgen. Nu, hij heeft me antibiotica voorgeschreven en ze dachten dat ze dat met een lepel in mijn mond zouden kunnen gieten! Haha. Dat vind ik nu om te lachen, zie.

Mama denkt al dat er hier een grote bacterie in huis zit, die voortdurend van vorm verandert: griep, buikgriep, keelontsteking, ... Ik hoop dat ze hem rap te pakken krijgt en buitensmijt, want het hangt me de keel uit (lettelijk en figuurlijk!).

Benieuwd wat het volgende weekend ons brengt ...

kusjes
Friedl

13:49 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-03-08

En weeral ... ziek!

Hallo

Zoals je al bij mijn broertjes post kon lezen, ben ik weer eens ziek geweest. Vrijdagnamiddag had ik plots 39.6 koorts. De dokter kwam er bij, maar er mankeerde niets aan mij. 'Gelukkig' heb ik nog een hele familie dokters die allemaal wel wisten wat ik had. Volgens de een kwam het van het spuitje dat ik vorige week gekregen heb, de andere dacht dat het de griep was, nog een ander vermoedde een blaasontsteking en mijn mama hield het bij driedagenkoorts.

Drie dagen met koorts gingen voorbij, maar er kwamen geen bubbeltjes. Ondertussen was het vandaag (woensdag) mijn eerste koortsvrije dag. Gisteren waren we nog eens bij de dokter - papa had een vuile pamper van me bij - ik was doodbeschaamd! - maar wat ik heb, blijft nog steeds een raadsel. Ook de dokter dacht nog even in de richting van een blaasontsteking, maar om daar zekerheid rond te hebben, moeten ze een urinestaal hebben. Nu heb ik de tegenslag een erg onhandige mama te hebben, want ze heeft het al drie keer geprobeerd, maar telkens mislukt. * zucht *

Omdat ik ziek was en mama nog een en ander moesten regelen voor de babyborrel waren broertje en ik alle twee bij oma! Voor een eerste keer zijn we braaf geweest en hebben het haar nog gemakkelijk gemaakt, maar 't zal niet altijd zo zijn, hoor! hihi

Vandaag ging het al veel beter met me. Volgens mama ben ik nog wat hangerig en huilerig, maar daar heeft mijn ziekte niks mee te maken. Ik krijg gewoon graag mijn goesting ... Buitenspelen hoort daarbij zeker tot mijn favorieten! Al zou ik het liever zonder muts doen.

kusjes Friedl

21:23 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-03-08

Mijn geboortereceptie

Hallo

We hebben het ook weer gehad: de babyborrel! Er is veel werk aan voorafgegaan. Samen met mama ben ik van winkel naar winkel gehost en mijn papa moest de stockruimte op zijn werk in een feestzaal omtoveren waardoor ik hem vorige week niet veel gezien heb. Gelukkig kwam onze familie helpen met het klaarzetten en maken van de hapjes. Nonkel Kenny maakte met balonnen mijn naam. Het kostte hem bloed, zweet en tranen, maar ik ben er heel blij mee.

seppereceptie

Ook Nele, Tinne, Inge en Malin van de vriendenkring kwamen helpen met smeren. Een dikke dankjewel voor iedereen. Als ik het kusjesgeven onder de knie heb, krijgen jullie allemaal een dikke smakkerd!

Mama en papa hadden verschrikkelijk veel volk uitgenodigd en die wilde ik allemaal eens bekijken en keuren, dus heb ik tijdens mijn feest geen oog toe gedaan. Ik moet zeggen: er zitten een paar rare kwieten tussen mijn papa en mama's vrienden! Alle mensen hadden cadeautjes of enveloppen mee. Die bleken allemaal voor mij te zijn. Helaas verdwenen alle enveloppen in de handtas van mama en gaven ze al mijn cadeautjes aan zusje. Ik zal mama en papa maar geloven als ze zeggen dat ze het zullen bewaren voor als ik wat groter ben.

Omdat mijn zusje ziek was en ik moe werd van het feestgedruis is mama met ons naar huis gegaan. Aan de oogjes van mijn overige familieleden te zien zijn zij nog lang gebleven... Bewijzen vind je in het webalbum van oma: http://picasaweb.google.be/OmaLieve/20080301BabyborrelSep...  

Als mijn papa vanavond de computer niet in beslag neemt om zijn punten van de megabike samen te tellen, zal mama nog foto's van ons dagelijkse leven online zetten.

kusjes Seppe

 

18:11 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |