17-04-08

Kind en Gezin: 14.5 weken

Hoi

Ik ben vandaag weer met mama naar de dokter van K&G geweest! Het verdict: 6 kg 730, 63.5 com en mijn hoofd is 42 cm rond! Ik bevind me met deze resultaten op curve 75 - lang niet slecht dus. Ze waren daar heel tevreden over mij, maar ik niet over hen! Die dokter lacht mij, dus ikke - vriendelijk als altijd - haal mijn schoonste glimlach boven en 'tjakka' een stek in mijn bil! Potverdorie, dat deed geen deugd.

Vandaag heb ik ook afscheid genomen van de borstjes. Mama en ik hebben het trouwens op een akkoordje gegooid: ik krijg 's avonds om 22.30 een laatste flesje en dan een volgende keer om 6 uur. Daartussen mag ik mama nog roepen en dan komt zij met m'n tutje. Voorlopig slaap ik nog aan het voeteinde van hun bed, dus moet mama haar bed niet uit voor mijn tutje. Ik ben wel benieuwd hoe oma dat gaat doen begin mei!

Verder is hier deze week de uitnodiging van nonkel Kenny en tante Stefanie binnengerold. Heel mooi, hoor. Ze staat op onze schouw. Af en toe zegt zusje 'kijk' en wijst er dan naar!

Ik ga nu nog wat rusten, want ik voel me nogal mottig door het prikje.

kusjes

Seppe

16:12 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

09-04-08

Ik ben vandaag zo vrolijk...

De laatste dagen zit ik echt goed in mijn vel. Vorige week werd ik nog geplaagd door een snotneus, hoest en lopend oortje, maar dat heb ik doorgegeven aan mijn broer en dus voel ik me al veel beter.

Nu het weer  beter wordt, voel ik mij al helemaal in mijn nopjes. Met oma Lieve en opa Johan mocht ik mee gaan wandelen in Groenhovebos en de Ronde van Vlaanderen en met mama mag ik 's namiddags in de tuin spelen. Ik steek dan grassprietjes potjes en geef de bloemetjes water (voorlopig nog zonder echt water, anders ben ik ook helemaal nat).

Mijn woordenschat gaat er ook op vooruit: bee (beer of peer?), bo (boterham en boven) en eten! Als we aan tafel zitten, doe ik altijd mijn zotte papa na: armpjes in de lucht, met de oogjes knipperen, schudden met het hoofdje, draaien met de handjes. Af en toe dansen we ook in de living, mama met broertje en ik met papa. Papa wil me ook al leren springen, maar dat is nog moeilijk.

Sinds de geboorte van mijn broertje is er  een nieuwe liefde in mijn leven: chipjes! Omdat ik nogal graaigrage handjes heb, konden mama en papa niet meer op het gemak aperitieven. Daar hebben we nu een oplossing voor: ik krijg mijn eigen potje met chippertjes. Njammie! 

Mijn stoel is nu aangepast, waardoor ik geen eigen tafeltje meer heb, maar samen met mama en papa aan tafel kan zitten. Alle breekbare voorwerpen op tafel zijn gewaarschuwd!

Tot een volgende keer!

Friedl

14:22 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Bye bye borstje

Hoi

De knoop is eindelijk doorgehakt: het borstjestijdperk is ten einde! Enkele weken hebben mama en papa een flesje geïntroduceerd. Ik vond dat in het begin niet zo erg, maar toen ze daarmee bleven afkomen, ben ik beginnen protesteren. Ik liet op den duur de voeding gewoon over. Maar ja, ik dronk dan bij de volgende voeding zo veel bij mama dat ik ook ongemakkelijk werd.

Mama heeft dan maar beslist toch naar flesjes over te schakelen. Af en toe zie ik de twijfel nog in haar ogen en dan kijk ik haar schaapachtig aan, maar ze houdt toch voet bij stuk. Zusje zegt dat ik die flesjes ook vlug gewoon zal worden en dat mama mij sowieso nog wel veel zal knuffelen. Het schijnt trouwens dat ik vanaf volgende maand petatjes mag eten en als ik zusje mag geloven, is dat pas het begin van heel veel lekkers.

Ondertussen zit ik al aan vier flesjes per dag en krijg ik de techniek langzaamaan onder de knie. Ik zit nu wel met een serieuze bronchitis. Een cadeautje van zus ...

En de nachten... tja die blijven hetzelfde! Om 22u eet ik nog eens bij mama, dan slaap ik tot 2u, mag weer eten bij mama en slaap dan tot 5u. Mama en papa proberen me dan te paaien met een tutje, maar ik hou vol tot ik rond 6u bij hen in bed beland! Mission accomplished! Honger heb ik dan nog niet, maar alleen slapen vind ik maar niets.

Een andere - en dit keer een leuke - verandering is dat ik overdag langer mag opblijven. Soms speel ik in mijn park en probeer ik mijn voeten te bekijken, soms mag ik iets vasthouden van mama, al lukt dat nog niet zo goed en verder zit ik vooral te kijken naar wat er rond mij gebeurt. Het schijnt dat ik heel schoon kan lachen!

Tot later!

Seppe

14:06 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Robbe Bouckaert

Hallo

Robbe, een vriendje van ons, heeft sinds kort ook een eigen webstekje: http://robbebouckaert.skynetblogs.be. Mijn mama kent zijn mama nog van op school vroeger en papa en nonkel Klaas hebben al veel pintjes met zijn papa gedronken.

13:48 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-04-08

1 april

Hallo

Mijn papa is een grapjas van de oude stempel en heeft vandaag dus mijn oma Emma eens goed beetgenomen. Hij belde haar op om te zeggen dat ik een lopend oortje heb - wat wel waar is - en dat mama niet om oordruppels kon gaan. Zij wou natuurlijk direct naar de apotheek gaan. Papa dikteerde de naam van de oordruppels, liet het haar noteren en vroeg om terug te bellen als ze de druppels gevonden had. Oma Emma ging naar de apotheker en vroeg er om 'visapril'-druppels. De apotheker vond het niet in z'n bestand, keek naar het briefje en moest eens smakelijk lachen. Oma kon er gelukkig ook mee lachen...

 kusjes

Friedl

19:16 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |