19-05-08

19 weken

Zusje vertelde het al - ik heb het de laatste tijd wat moeilijk. Laten we beginnen met het goede nieuws: ik lach nog altijd heel gemakkelijk en groei als de kolen. Ik weeg ondertussen 7 kg 300 en meet 66.5 cm. Sinds een week of twee krijg ik ook groentepap en dat is een echte verademing na al die smakeloze poedermelk van de laatste weken. Spinazie, worteltjes, appeltjes, bloemkool ... ik lust het allemaal. Er is nog wel wat morsen bij en je moet me op een vrolijk moment treffen, maar alle begin is moeilijk, hé.

Volgens 'Oei, ik groei' - die mama en papa destijds kochten toen zus geboren werd - maak ik nu een sprongetje door. De schrijvers vertellen namelijk dat baby's die een mentale verandering ondergaan, dan ook op andere vlakken moeilijk doen. Zo eten ze moeilijker, slapen ze onrustiger, willen ze constant op de arm, .... Je merkt dan dat ze plots veel nieuwe dingen kunnen en dan zijn ze ineens weer het zonnetje in huis. De sprong is dan genomen. Het boek verdween de afgelopen maanden ei zo na in de vuilnisemmer, want het leek wel alsof zus de nieuwe Tia Hellebout was ... ze had constant sprongetjes! De stelling klopte dus niet bij haar, bij mij daarentegen lijkt de theorie wel op te gaan.

Ik kan sinds deze week rollen van rug naar buik, maar niet omgekeerd en dat frustreert me enorm. Anders slaap ik ook niet door, maar nu kom ik vanaf vier uur om het kwartier wakker. Ook overdag moet mama me vaak het tutje brengen en gezien ik constant naar mijn buik rol, kan ik me ook niet lang in mijn park bezighouden. Binnen twee weken gaan we met z'n viertjes op reis en we hopen met z'n allen dat ik tegen dan wel weer het zonnetje van weleer zal zijn. Een voordeel heb ik wel: ik heb mama ervan kunnen overtuigen dat het een sprongetje is, waardoor ze nu massa's medelijden met me heeft en me veel vertroetelt. hihi

Ik heb nog veel meer te vertellen: we zijn nog een weekendje bij oma Lieve en opa Johan geweest, ik ben ziek geweest en er zijn massa's nieuwe foto's maar dat is voor een volgende keer!

Tot later

Seppe 

22:16 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Die mama's zijn toch altijd lief hé, dat ze in onze trukjes lopen, hihi!

Gepost door: Robbe | 21-05-08

De commentaren zijn gesloten.