19-05-08

TITI AI

PFF, het is al de derde keer dat ik aan dit berichtje begin en telkens word ik gestoord door mijn broertje. Sprongetjes volgens 'Oei, ik groei', krampjes volgens de ander! Het is mij gelijk, hij moet stoppen met blèten. (dat laatste was maar om te lachen, hoor, mijn broertje heeft soms wat miserie, maar is erg lief).

Wat de titel betreft... vorige week ben ik gevallen en mama heeft toen een grote plakker op mijn knie gelegd. Ik had titi (mijn knuffel) tijdens de val in mijn armen, dus had titi ook ai. Mama heeft dan maar een plakkertje op titi's knie gelegd. Sindsdien vertel ik aan iedereen: titi ai mama, titi ai, mama... Wel 10 keer na elkaar - zodat ze het zeker verstaan!

Je merkt het mijn woordenschat breidt uit. Tot mijn arsenaal behoort nu al: bo (boven, brood), bu (buiten), bee (beer), pee (peer), ap (appel), ba (banaan), kaa (haan, kaas) bal, auto, mama, papa, oma, opa, baby, stoel, eten, bang en pipi (chipjes!!!). Langzaamaan maak ik ook combinaties: mama auto, titi ai.

Ik vind het nu ook gemakkelijker om mama en papa uit te leggen wat ik voel. Zo zit er in onze tuin een grote haan en als die zijn klep open zet, staat al mijn haar recht. Mijn broertje heeft er geen vergelijk aan.

Ik heb het jullie nog niet eerder verteld, maar ik heb een paar weken geleden voor het eerst kaka op 't potje gedaan. Anderhalf jaar is wel nog heel klein, dus wil mama mij niet forceren, maar ik zie dat niet echt zitten om telkens met een pampertje vol te lopen, dus roep ik dan maar heel luid: kaka! en loop naar mijn potje. Je moet me wel in de gaten houden, want ik loop ook graag rond en soms vergeet ik dan dat ik niet meer op m'n potje zit...

Charmeren kan ik nog steeds als de beste. Ik geef iedereen zoentjes en in de creche heb ik al twee vriendjes: Benjamin met wie ik altijd knuffel en Elias met wie ik altijd kattekwaad uitsteek. Thuis babbel ik altijd over Elias en Anna, mijn vriendinnetje.

Ik zal jullie nu laten, want mijn broerje wil ook nog wat zeggen en mama - onze secretaresse - zou vroeger willen gaan slapen, want seppeke slaapt nog altijd niet door...

groetjes

Friedl

21:37 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.