30-05-08

Nonkel Kelly en tante Mega Mindy

Zoals jullie wel weten trouwen tante Stefanie en nonkel Kenny op 14 juni. Op het grote feest is het dus nog even wachten, maar vorige zaterdag hebben mijn tante en nonkel hun vrijgezellenleven al vaarwel gezegd. Papa ging met Nonkel KeLLy in roze ballerinapakje op stap.

bierfiets
Ze passeerden even voorbij oma Emma en ik mocht bij opa Johan aan het stuur van de bierfiets. Nonkel Kelly heeft het beste van zichzelf gegeven op de markt van Torhout en heeft zelfs een levende kip durven pakken. 's Anderdaags voelde hij zich echter niet meer zo best...

Tante Stefanie mocht als Mega Mindy met mama mee. In Blankenberge maakte ze voor de meisjes een lekkere sangria en vanaf toen barstte het feest pas goed los. Na een verkwikkend etentje in Brugge werd er nog verbroederd op de Eiermarkt. Jammer dat ik niet meemocht met de meisjes ...

groetjes Friedl

13:23 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Toch foto's

Nonkel Kenny en tante Stefanie hebben toch foto's doorgestuurd van mij. De andere kindjes op de foto's zijn Robbe en Broos, de twee jongetjes met wie ik binnen twee weken in de suite mag lopen.

HPIM0862

Zoals je kunt zien, heb ik er vooral veel gesmoefeld.

13:11 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-05-08

Samen ziek!

Jaja! Het zat er al aan te komen. Broer ziek bij oma en opa en dan dat zogezegde 'sprongetje'... Uiteindelijk is de dokter vorige week twee maal moeten komen.

De dinsdag had ik koorts en buikloop (kwestie van het niet vlakaf te moeten zeggen) en broer een snotneus en hoesten. De dokter zei: "Ze zijn alle twee ziek, maar niet erg ziek." Mama was blij, want binnenkort vertrekken we op reis. Maar donderdag was ik dan erg moe en er zat helemaal geen fut in mij. Eten - normaal mijn hobby - moest ik niet hebben en op de koop toe moest ik dan nog overgeven. Ik wist niet wat me overkwam: normaal gaat het eten in mijn mond en nu kwam het er ongevraagd weer uit en het smaakte bijlange niet zo lekker als toen het er in ging! Gelukkig voelde ik me 's avonds al veel beter en moest de dokter dus niet komen, want ik vertrouw die gast voor geen haar ...

Maar net toen ik weer beter was, kreeg broer hoge koorts en 's nachts kwam hij tierend wakker. Het verdict volgens de dokter: een bronchitis en een ooronsteking. Nu is mijn broertje wel een beetje een trunte, maar ik heb zelf al een pak ooronstekingen gehad om te kunnen oordelen dat het echt wel pijn doet. Vandaar dat seppie (want zo noemt mama hem soms) antibiotica kreeg.

Een week later voelen we ons weer kiplekker. Ik ben heel blij dat broer genezen is, want sinds hij groentepap krijgt, hebben kusjes een nieuwe dimensie gekregen... ik kan de appelmoes nu stiekem van z'n lippen likken - als mama niet kijkt tenminste.

kusje

20:15 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mama en papa altijd op zwier!

Het lijkt wel of wij nooit meer thuis, want ook het weekend van moederdag waren mama en papa er op uit. Wij mochten naar oma en opa, die nu ook eens weten dat we niet altijd zo rustig zijn als we er uit zien.

We hebben het er wel ferm naar ons zin gehad en gaan zeker nog eens terug. Wel tegenslag dat Seppe de laatste ziek is geworden, maar oma en opa hebben goed voor hem gezorgd.

aantafel

Bij opa en oma was het heel mooi weer en de tuin stond vol speelgoed. Het leuk wel een speelparadijs!

18:06 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Dagje aan zee

Begin mei (alweer bijna een maand geleden!) zijn papa en mama een dagje naar Gent geweest om nieuwe kleertjes te kopen voor de zomer. Wij mochten daarom naar onze tantes en nonkels. Friedl is naar nonkel Kenny en tante Stefanie geweest en ik naar mijn peter en tante Kelly. We hebben het alle twee heel goed gesteld en we gaan zeker nog terug.

Met mijn oppassers mocht ik naar de zee en daar zijn ook foto's van! Naar 't schijnt zijn er ook foto's van Friedl's dagje uit in het park, maar die hebben we nog niet te zien gekregen. Waarschijnlijk zijn ze niet voor publicatie vatbaar, want de laatste komen er altijd maar klachten van de creche. Ze trekt niet alleen aan haar eigen haar, maar ook aan dat van andere kindjes. Ze bijt en ze is zelfs al eens op haar eigen bord gaan zitten! Peuterpubertiteit?

Seppe aan zee! 03-05-2008 013klein

hihi, mijn peter heeft minder haar dan ik! Klikken om meer te zien ...

groetjes Seppe

17:44 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-05-08

19 weken

Zusje vertelde het al - ik heb het de laatste tijd wat moeilijk. Laten we beginnen met het goede nieuws: ik lach nog altijd heel gemakkelijk en groei als de kolen. Ik weeg ondertussen 7 kg 300 en meet 66.5 cm. Sinds een week of twee krijg ik ook groentepap en dat is een echte verademing na al die smakeloze poedermelk van de laatste weken. Spinazie, worteltjes, appeltjes, bloemkool ... ik lust het allemaal. Er is nog wel wat morsen bij en je moet me op een vrolijk moment treffen, maar alle begin is moeilijk, hé.

Volgens 'Oei, ik groei' - die mama en papa destijds kochten toen zus geboren werd - maak ik nu een sprongetje door. De schrijvers vertellen namelijk dat baby's die een mentale verandering ondergaan, dan ook op andere vlakken moeilijk doen. Zo eten ze moeilijker, slapen ze onrustiger, willen ze constant op de arm, .... Je merkt dan dat ze plots veel nieuwe dingen kunnen en dan zijn ze ineens weer het zonnetje in huis. De sprong is dan genomen. Het boek verdween de afgelopen maanden ei zo na in de vuilnisemmer, want het leek wel alsof zus de nieuwe Tia Hellebout was ... ze had constant sprongetjes! De stelling klopte dus niet bij haar, bij mij daarentegen lijkt de theorie wel op te gaan.

Ik kan sinds deze week rollen van rug naar buik, maar niet omgekeerd en dat frustreert me enorm. Anders slaap ik ook niet door, maar nu kom ik vanaf vier uur om het kwartier wakker. Ook overdag moet mama me vaak het tutje brengen en gezien ik constant naar mijn buik rol, kan ik me ook niet lang in mijn park bezighouden. Binnen twee weken gaan we met z'n viertjes op reis en we hopen met z'n allen dat ik tegen dan wel weer het zonnetje van weleer zal zijn. Een voordeel heb ik wel: ik heb mama ervan kunnen overtuigen dat het een sprongetje is, waardoor ze nu massa's medelijden met me heeft en me veel vertroetelt. hihi

Ik heb nog veel meer te vertellen: we zijn nog een weekendje bij oma Lieve en opa Johan geweest, ik ben ziek geweest en er zijn massa's nieuwe foto's maar dat is voor een volgende keer!

Tot later

Seppe 

22:16 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

TITI AI

PFF, het is al de derde keer dat ik aan dit berichtje begin en telkens word ik gestoord door mijn broertje. Sprongetjes volgens 'Oei, ik groei', krampjes volgens de ander! Het is mij gelijk, hij moet stoppen met blèten. (dat laatste was maar om te lachen, hoor, mijn broertje heeft soms wat miserie, maar is erg lief).

Wat de titel betreft... vorige week ben ik gevallen en mama heeft toen een grote plakker op mijn knie gelegd. Ik had titi (mijn knuffel) tijdens de val in mijn armen, dus had titi ook ai. Mama heeft dan maar een plakkertje op titi's knie gelegd. Sindsdien vertel ik aan iedereen: titi ai mama, titi ai, mama... Wel 10 keer na elkaar - zodat ze het zeker verstaan!

Je merkt het mijn woordenschat breidt uit. Tot mijn arsenaal behoort nu al: bo (boven, brood), bu (buiten), bee (beer), pee (peer), ap (appel), ba (banaan), kaa (haan, kaas) bal, auto, mama, papa, oma, opa, baby, stoel, eten, bang en pipi (chipjes!!!). Langzaamaan maak ik ook combinaties: mama auto, titi ai.

Ik vind het nu ook gemakkelijker om mama en papa uit te leggen wat ik voel. Zo zit er in onze tuin een grote haan en als die zijn klep open zet, staat al mijn haar recht. Mijn broertje heeft er geen vergelijk aan.

Ik heb het jullie nog niet eerder verteld, maar ik heb een paar weken geleden voor het eerst kaka op 't potje gedaan. Anderhalf jaar is wel nog heel klein, dus wil mama mij niet forceren, maar ik zie dat niet echt zitten om telkens met een pampertje vol te lopen, dus roep ik dan maar heel luid: kaka! en loop naar mijn potje. Je moet me wel in de gaten houden, want ik loop ook graag rond en soms vergeet ik dan dat ik niet meer op m'n potje zit...

Charmeren kan ik nog steeds als de beste. Ik geef iedereen zoentjes en in de creche heb ik al twee vriendjes: Benjamin met wie ik altijd knuffel en Elias met wie ik altijd kattekwaad uitsteek. Thuis babbel ik altijd over Elias en Anna, mijn vriendinnetje.

Ik zal jullie nu laten, want mijn broerje wil ook nog wat zeggen en mama - onze secretaresse - zou vroeger willen gaan slapen, want seppeke slaapt nog altijd niet door...

groetjes

Friedl

21:37 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mijn cadeautje

Hallo

Op mijn doopfeest kregen mijn zusje en ik een cadeautje van oma Lieve. Zus kreeg een rode variant van mijn blauw T-shirt. Wie aandachtig kijkt, zal wel zien waarom dit voor mijn blogje toepasselijk is.

roireine

 

Kusjes

Seppe

14:45 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

01-05-08

Nonkel Kenny in het ziekenhuis!

Jaja, je leest het goed! Onze nonkel Kenny moet naar het ziekenhuis vlak voor zijn trouw! Hij heeft een wijsheidstand (van een contradictio in terminis gesproken :-)) die onder een andere tand groeit en die tand moet weg. Het is allemaal niet zo erg en hij moet enkel naar de dagkliniek, maar wel jammer dat hij nu niet zal mogn drinken op z'n vrijgezellenfeest...

13:49 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

oma Friedl

De hobby van mijn oma Georgette (de oma van mijn mama) is afwassen, daarom brengt ze overal haar schort mee om te kunnen helpen. Vorige zondag is ze die bij ons thuis vergeten. Nu zal oma niet kunnen afwassen en zal opa alles alleen moeten doen! Geen nood, opa! Ik zal wel een beetje helpen...

omafriedl

Klik op de foto voor meer foto's

13:44 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Doop van een kleine prins...

Hallo

Vorige zondag was het feest bij ons: mijn doopfeest. Papa had een grote tent in onze tuin gezet (die een paar dagen later met z'n poten in de lucht lag! - gelukkig heb ik sterke nonkels die dat direct opgelost hebben).

Grote zus had bij nonkel Kenny en tante Stefanie geslapen, dus mama en papa hadden veel tijd om mij, ons huis en zichzelf voor te bereiden op de doop.

Om 12u werden we begroet door priester Pradip in de kapel van St-Jozef Arbeider. Mama had een boekje gemaakt en las een tekstje over mijn naam voor. Ik mocht dan even in een doek liggen en mama, papa, peter Klaas en meter Lieve wiegden me zachtjes. Ik was heel flink en lachte de hele tijd naar de priester. Zelfs bij het doopsel zelf weende ik niet!

Nadien was de hele familie bij ons thuis uitgenodigd voor een glaasje, bbq en taart. De tent werd weer opgezet en afgebroken volgens het komen en gaan van de zon.

Ik kreeg veel cadeautjes, waaronder een speciaal cadeautje voor mijn blogje van oma Lieve en opa Johan. Binnenkort zal ik het jullie tonen. Nog eventjes geduld!

13:39 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |