23-06-08

Batjes!

Elk jaar zijn er in het derde weekend van juni batjes in Torhout. Mama heeft daar goede herinneringen aan omdat haar mama (en de rest van de familie) in een winkel werkte en dan mocht ze balonnen en frisco's uitdelen, vrij rondlopen in Torhout en lang opblijven. Bijgevolg moeten we elk jaar koste wat het kost naar de batjes in Torhout.

Ik kan nu eigenlijk niet zeggen dat ik dat echt erg vond. Er stond daar namelijk een kraampje dat mij uitermate interesseert ... Met mijn bambi-oogjes keek ik mama, papa, oma en opa aan en jawel, hoor! - ze kochten kaartjes voor de kindermolen. Ik mocht telkens vooraan in een autootje zitten en aan het stuur draaien. Wat mijn familie ondertussen deed, weet ik niet,  maar ik kwam ze tijdens mijn rit wel vaak tegen en dan stonden ze daar te zwaaien gelijk zotten! Hopelijk mag Seppe volgende keer ook al op de kermis zodat hij de aandacht wat van mij afleidt. Anders vind ik nooit een deftig lief op de kermis. Er was daar ook een typ, die constant met een koord naar mij zwaaide. Ik moest dat blijkbaar pakken, maar ik snapte er het nut niet echt van.

Voor Seppe was het wel minder aangenaam. Hij zou tussen drie en acht ook al willen wakker blijven, maar dat lukt hem niet en dan weet hij met zichzelf geen blijf van moeheid. 

Op de batjes zijn er nog leuke dingen: worstenkraampjes, hamburgers, pannenkoeken, ijsjes, ... Jammer dat een weekend maar twee dagen duurt!

Van al dat eten moet een gezond mensen regelmatig eens de pot op zoeken en dat heb ik dit weekend dan ook uitvoerig geoefend. Elias en Anna zijn namelijk op zindelijkheidstraining in Pernukkeltje en mogen zonder pamper rondlopen. Die frisse lucht aan mijn bips deed me wel deugd, dus oefen ik nu om zindelijk te worden! Wel 10 keer is het me dit weekend gelukt. Er is maar een probleem: dat potje krijg ik nooit vol!

Tot binnenkort

Friedl

10:30 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Aan zee en in de bergen!

Tijdens de nacht van het grote feest mocht mijn broertje aan zee bij Steve en Annelies slapen en ik in de Bergenstraat bij Steven en Inge.

Seppe heeft het 's nachts een beetje moeilijk gehad, veel wakker geworden (nochtans doet hij het de laatste eigenlijk wel goed) en geweend. Gelukkig hebben Steve en Annelies heel goed voor hem gezorgd en waren ze niet boos om de korte nacht. Seppe kennende zal hij hen wel met een lachje gecharmeerd hebben. Hij heeft zelfs bij hen in bed mogen slapen.

Met mij ging alles heel goed! Veel gespeeld met de kindjes, veel gegeten en geslapen tot 9u! Mama wil nu dat ik thuis ook doe op zondag, maar dan gaan ze me wel heel moe moeten maken op zaterdag! Elke week groot feest?

In ieder geval mogen Lasse en Malin nog komen spelen!

groetjes
Friedl

10:17 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

De trouw van het jaar!

14 juni was het eindelijk zo ver! Nonkel Kenny en tante Stefanie zijn getrouwd! Even dreigden de weergoden roet in het water te gooien, maar gelukkig klaarde de hemel open op het moment dat we naar het stadhuis mochten vertrekken. Nonkel Kenny was precies nen hele meneer met z'n chic kostuum en tante Stefanie straalde als een prinsesje in haar mooie witte jurk. Vriend van het bruidspaar en kersverse schepen Kristof Audenaert had een mooie speech voorbereid met tal van herinneringen waarmee de grote mensen erg moesten lachen. Ik snapte het nog niet zo goed en heb dan maar geslapen tot aan de kus. Zus moest van al dat gepraat ook niks weten en wou onmiddellijk ETEN!

Helaas moest ze na het stadhuis nog mee voor de foto's met Robbe en Broos. Ze heeft zich dan maar in het geniep op de aardbeien van nonkel Kenny en tante Stefanie gestort met alle gevolgen van dien! Mama kreeg bijna een hartaanval toen ze zag dat haar witte kleertjes met mooie rode aardbeienvlekjes versierd waren (rood blijkt toch haar lievelingskleur). Lang le ve ACE DELICAT!

Na de receptie kwam een grote bus, maar helaas mocht ik niet mee naar de mis. Ik moest weeral slapen... Zus vond de auto super!

Tante Stefanie en nonkel Kenny hadden een mooie mis met powerpointvoorstelling voorbereid en hadden zelfs nog een extra verrassing. Een van hun vrienden speelt in een orkestje, dat voor de muziek zorgde in de kerk. Het was het grote moment voor de jonge trouwers. Friedl en haar kompanen slaagden er echter in een groot deel van de aandacht op te eisen door te dansen rond het altaar en de micro, op en af de trapjes te springen, tussen de bloemen te kruipen, te zingen, ... Ik mag maar hopen voor Friedl dat nonkel Kenny en tante Stefanie een beetje stiller zullen zijn als zij ooit trouwt!

familiefoto

Na de mis bracht Marina me naar de bus en reden we naar de Groene Poorte in Brugge, waar het feest plaatsvond. Zoals gewoonlijk in mijn familie werd er veel gedronken, gegeten en geflitst!

Rond zes uur konden mama en papa opgelucht ademhalen, want toen kwamen Annelies en Steve mij ophalen en mocht Friedl naar Steven, Inge, Lasse en Malin!

Mama en papa hebben die avond nog veel gegeten, gedanst en zich vooral goed geamuseerd. Dankzij Taxi snel kwamen ze rond half zes VEILIG thuis!

10:10 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tandjes

Het zat er al een tijdje aan te kwamen: overvloedig kwijlen, overal op bijten, veel wakker worden en wenen .... ik kreeg tandjes!

Zaterdag 7 juni (precies vijf maanden na mijn geboorte) voelde papa mijn eerste tandje. Enkele dagen later zat ook nummer twee er door!

Net op tijd, want sinds begin juni zijn we met fruitpap begonnen. Ik eet nu al 200-250 gram petatjes, een appel, banaan en koek en drie flesjes met 270 ml melk. Njammie, njammie!

groetjes

Seppe

09:42 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Rood - roder - roodst

Mijn mama heeft onlangs haar haren rood geverfd en dat wou ik ook wel eens proberen. Toen papa mij aan het verversen was, heb ik snel een flesje eosine genomen en over mijn haartjes gegoten. Het resultaat was echter niet zo super...

De helft van mijn hoofd (haren inclusief) was rood net als mijn armen, benen en buik. Mama heeft een week lang elke dag twee keer mijn haar moeten wassen om het er weer uit te krijgen voor de trouw van nonkel Kenny en tante Stefanie.

kusjes

Friedl

09:38 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sunparks Mol

Hallo iedereen

Het is alweer een tijdje geleden dat we nog eens iets van ons hebben laten horen! Nee, er is niks ergs gebeurd. Het waren gewoon drukke weken en daar zul je alles over lezen in de volgende posts. De foto's komen zeker ook nog, maar onze mama is de cd-rom bij opa en oma vergeten.

Nadat we eind mei alletwee ziek geweest waren, konden we begin juni toch gezond en wel naar Mol vertrekken. De autorit duurde zo'n twee uur en dat was meer dan voldoende.

Ik vond het fantastisch dat ik zomaar mocht rondlopen en mijn enthousiasme groeide nog toen ik het huisje zag dat mama en papa gehuurd hadden. Er was zowaar een speelkamer voor Seppe en ik. Met een huisje, zitbankje en schommelpaard. Ik had ook mijn nieuwe favoriet onder het speelgoed mee: legoblokken. We hadden er een hele doos gekregen toen Seppe geboren werd, maar ik heb ze pas nu te pakken gekregen en ik ben er echt wild van! Ik was zo opgewonden dat papa en mama me de eerste dag drie keer in de gang hebben moeten zetten om af te koelen. hihi.

Het weer zat niet zo mee, maar er was daar een subtropisch zwembad en meer hadden Seppe en ik niet nodig. Seppe spartelde lustig rond in het kinderplonsbadje en mama had gehoopt dat ze mij daar ook een tijdje zou kunnen houden, maar nadat ik met papa de glijbanen had ontdekt, konden ze met met geen stokken meer in dat peuterbad houden!

We zijn ook eens naar de markt van Mol geweest. Tom Boonen fietste er op z'n gemakje door het centrum. Papa en ik waren dolblij zo'n beroemdheid ontmoet te hebben. Wisten we veel dat hij diezelfde nacht niet meer zo op het gemak op de ring van Mol zou rijden...

Jammer genoeg duurde ons reisje maar vijf dagen en waren die in een mum van tijd voorbij!

09:35 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |