22-09-08

Help! Een 'pik' in de tuin!

hallo iedereen

Het is alweer een tijdje geleden, maar zo als gewoonlijk was het hier razend druk. Ondertussen kruipt Seppe (nog steeds in paracommando-stijl) door heel ons huis en begint hij zich overal aan op te trekken. Dit betekent dat hij ook al eens stout kan zijn: bloemen omtrekken, cd's uit het rek halen, ... Mama en papa zijn dan boos en dat vind ik fantastisch! Pas op! Als mijn broertje weent, ben ik er wel als de kippen bij om hem tutje te geven of te troosten.

Van kippen gesproken... Ze zijn nog steeds niet mijn favoriete dieren. Ik ben zo bang dat ze me zullen pikken, dat ik ze geen kip, maar wel pik noem.

De voorbije maanden was er ook telkens een rubriekje 'nacht' bij. Wel, deze maand kunnen we met veel plezier zeggen dat ook Seppe de nacht ontdekt heeft. Sinds hij naar de crèche gaat, gebeurt het al eens dat hij slaapt tot 7u en meestal toch tot 6u. Sporadisch moet mama nog eens opstaan. Zoals het afgelopen weekend. Seppe had het heel moeilijk 's nachts. Dat was ook niet moeilijk toen we zagen dat hij een reuzespinnenbeet had. Griezelig!

We vierden deze maand ook de verjaardag en huwelijksverjaardag van mama en papa (én verjaardag van tante Kelly). Volgende maand wordt nog beter, want dan verjaar IK (mijn favoriete woordje)!

kusjes

Friedl

09:50 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

02-09-08

Terug naar school!

Hallo iedereen

Het is een tijdje geleden, maar onze mama heeft de laatste tijd weinig tijd gehad. Papa had verlof en elke dag moest ze ook een beetje voorbereiden, want sinds gisteren is mama terug aan de slag! Wij moeten dus weer naar de crèche. Voor Seppe is dat nieuw, want mama is de afgelopen acht maanden thuis gebleven om voor ons te zorgen. Mama en papa hadden een beetje schrik dat Seppe zijn draai niet zou vinden, maar dat bleek geen enkel probleem. Eten doet hij buiten al proporties (het zit blijkbaar in de familie). Slapen en spelen lukt ook en als mama ons 's avonds komt halen, tovert hij zijn allerzoetste glimlacht op z'n gezichtje.

De laatste weken is er niet zo veel gebeurd in ons leventje, maar we hebben wel veel meegemaakt. Seppe kan zich nu rechttrekken aan z'n park en hij kruipt in paracommandostijl door de living (wat extra was betekent, maar dat vindt mama niet erg, want de vloer is ondertussen eens ge'swift'). Slapen is echter nog steeds z'n sterkste kant niet. Tussen acht en vier komt hij soms een keer, maar soms ook niet wakker. Dus da's goed, hé. Maar de meeste ochtends is hij al wakker rond 5u en slapen zit er dan niet veel meer in. HIj maakt dan zoveel lawaai dat ook ik er van wakker word, waardoor ik dan de hele dag humeurig ben. Overdag doet hij tukkies van een half uur tot een uur. Mama is dat al gewoon van mij en weet ondertussen wel dat dit gewoon over zal gaan.

Het leven is voor mij veel mooier geworden sinds ik beter kan babbelen. Ik kan zelfs al echte zinnetjes als 'Titi, waar ben je?' of 'Ik ga mee' zeggen. IKKE is ook een tof woordje. Nu Seppe ook op de fiets kan, maken we soms korte ritjes met de fiets en dan doe ik mama ferm zweten.

Heel leuk was de vdk-fietstocht, want er was eten en ik mocht overal aankomen! hihi!

Hier naast vind je nog een compilatie met foto's van de voorbije weken!

groetjes

Friedl 

21:33 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |