25-11-08

In de ban van ...

Hallo

Nadat we alletwee ziek geweest zijn, is het tijd voor een leukere periode: Sinterklaas!

Ja, ja! We hebben het alletwee zwaar te pakken gehad. Eerst ben ik ziek geworden: mijn oorontsteking was nauwelijks genezen of daar zat al een spastische bronchitis klaar! Zus en ik delen alles, dus had zij het binnen de kortste keren te pakken. Zus was er wel echt ziek van en moest aan de antibiotica (dik tegen de zin van mama, maar ja dokters wil is wet!). Op de koop toe kreeg ze dan nog eens te kampen met zware diarree en dat terwijl ze nog maar pas zindelijk is. Ze deed het wel voortreffelijk: tot twintig keer per dag op het potje (en mama dan vlug vlug mij wegduwen, want ik was altijd erg nieuwsgierig wat er nu weer in het potje (hm) beland was) en geen enkele vuile broek!

Om ons wat te troosten mochten we wat vaker tv kijken en jawel... de sint heeft zijn intrede gedaan. Ik begrijp niet waar al die heisa goed voor is. Ik hou me liever bezig met klauteren op en onder stoelen. Ik heb er al twee serieuze blauwe builen aan over gehouden. Mama moet zelfs haar sjaal gebruiken om mij aan mijn eetstoel vast te binden, anders ben ik weg ... Papa is wel erg trots op mij omdat ik nu al een kort stukje achter mijn autootje kan lopen.

Zus is wel erg onder de indruk van piet en klaas. De hele dag moeten we luisteren naar 'ei kom, ei kom', 'poentje' of 'klop, klop'. Er is al enige gelijkenis met haar meter te bespeuren, want ze doet niet anders dan dansen. Ik moet wel toegeven: 't is schattig om te zien.

Nu ze de kaap van de twee jaar voorbij is, heeft ze haar woordenschat ook al zodanig verrijkt dat het onmogelijk geworden is alles bij te houden. Af en toe komen er echter nog grappige uitspraken aan te pas. Zo moet alles nu 'morren' (morgen) gedaan worden en telkens als mama ons komt halen bij oma moet ze een 'pintje eten' (een glas wijn drinken). Waar gaat dat eindigen!

Mama en papa proberen ook bij mij de eerste woordjes los te krijgen, maar tot nu toe weiger ik. We hebben wel een leuk spelletje gevonden. Als papa vraagt: 'Waar is mama?', dan moet ik naar haar kijken en dan beginnen ze alletwee zo grappig te juichen. Grote mensen, hé. Ik doe ook graag 'brrroem, brrroem' met mijn autootje.

Tot een volgende keer!

Seppe

15:32 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

en ja de Sint heb ik zelfs al gevonden op het internet, zie link

Gepost door: Opa Johan | 27-11-08

hallo,

ik ben ook ziekjes geweest, dat zal de tijd van 't jaar zijn zekers. Gelukkig iedereen op tijd genezen om te genieten van de sint!

groetjes,
Robbe

Gepost door: Robbe | 09-12-08

De commentaren zijn gesloten.