25-11-08

Mijn volgende prooi

Leuk zo'n oudere zus: altijd knappe vriendinnetjes op bezoek!prooi

15:38 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

In de ban van ...

Hallo

Nadat we alletwee ziek geweest zijn, is het tijd voor een leukere periode: Sinterklaas!

Ja, ja! We hebben het alletwee zwaar te pakken gehad. Eerst ben ik ziek geworden: mijn oorontsteking was nauwelijks genezen of daar zat al een spastische bronchitis klaar! Zus en ik delen alles, dus had zij het binnen de kortste keren te pakken. Zus was er wel echt ziek van en moest aan de antibiotica (dik tegen de zin van mama, maar ja dokters wil is wet!). Op de koop toe kreeg ze dan nog eens te kampen met zware diarree en dat terwijl ze nog maar pas zindelijk is. Ze deed het wel voortreffelijk: tot twintig keer per dag op het potje (en mama dan vlug vlug mij wegduwen, want ik was altijd erg nieuwsgierig wat er nu weer in het potje (hm) beland was) en geen enkele vuile broek!

Om ons wat te troosten mochten we wat vaker tv kijken en jawel... de sint heeft zijn intrede gedaan. Ik begrijp niet waar al die heisa goed voor is. Ik hou me liever bezig met klauteren op en onder stoelen. Ik heb er al twee serieuze blauwe builen aan over gehouden. Mama moet zelfs haar sjaal gebruiken om mij aan mijn eetstoel vast te binden, anders ben ik weg ... Papa is wel erg trots op mij omdat ik nu al een kort stukje achter mijn autootje kan lopen.

Zus is wel erg onder de indruk van piet en klaas. De hele dag moeten we luisteren naar 'ei kom, ei kom', 'poentje' of 'klop, klop'. Er is al enige gelijkenis met haar meter te bespeuren, want ze doet niet anders dan dansen. Ik moet wel toegeven: 't is schattig om te zien.

Nu ze de kaap van de twee jaar voorbij is, heeft ze haar woordenschat ook al zodanig verrijkt dat het onmogelijk geworden is alles bij te houden. Af en toe komen er echter nog grappige uitspraken aan te pas. Zo moet alles nu 'morren' (morgen) gedaan worden en telkens als mama ons komt halen bij oma moet ze een 'pintje eten' (een glas wijn drinken). Waar gaat dat eindigen!

Mama en papa proberen ook bij mij de eerste woordjes los te krijgen, maar tot nu toe weiger ik. We hebben wel een leuk spelletje gevonden. Als papa vraagt: 'Waar is mama?', dan moet ik naar haar kijken en dan beginnen ze alletwee zo grappig te juichen. Grote mensen, hé. Ik doe ook graag 'brrroem, brrroem' met mijn autootje.

Tot een volgende keer!

Seppe

15:32 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-11-08

Zindelijk worden en oorpijn

Dat de vakantie voorbij is dat hebben zus en ik al meteen door! Vanaf gisteren draagt zus geen pamper meer overdag (wel nog om te slapen). Gisteren deed ze het heel goed, maar vandaag is ze al aan haar vierde broek toe. Ze zegt het wel, maar iedere keer net iets te laat... En ik maar klappen met mijn handjes telkens dat potje vol is.

Ikzelf heb ook miserie, want ik zit met een oorontsteking. Ik kwam de laatste tijd weer erg veel wakker 's nachts. Mama dacht dat ik ontregeld was door de reis en het winteruur, maar niets was minder waar! Mijn oortjes deden pijn; ik heb eerst koorts moeten krijgen vooraleer ze dat doorhadden. Pff... Vanmorgen ben ik dan met mama naar de dokter geweest. Ik heb druppeltjes gekregen en platte rust. Aanvankelijk zag het er niet zo erg uit, maar vannamiddag bleef mijn koorts toch weer stijgen. Wordt uiteraard vervolgd...

groetjes
Friedl en Seppe

PS Het heeft gisteren serieus gestoven. Friedl wou weer eens niet opruimen en op de koop toe zat ze er mee te lachen. Het lachen verging haar echter vlug toen we haar herinnerden aan Bollo de Beer waar ze zo gek op was in de Lommerbergen.

15:53 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Pimpampoentje nummer drie

Neenee, we krijgen er geen broertje of zusje bij, maar wel een neefje of nichtje. Tante Stefanie is zwanger! Toen mijn zus en ik nog in mamas buik zaten, noemden opa en oma ons altijd pimpampoentje. Vandaar ...

Het zal wel druk worden bij grote oma en opa, want vanaf juni zijn we daar met vier om te spelen.

Mama is heel blij dat zij meter mag worden van het kleine neefje en nichtje en we wensen Tante Stefanie en Nonkel Kenny bij deze nog een dikke proficiat!

groetjes

Friedl en Seppe

15:46 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Op reis!

We zijn vorige week op reis geweest naar de Lommerbergen! Seppe en ik hebben veel geslapen in de auto en waren laaiend enthousiast toen we daar eindelijk aankwamen. Meteen het zwembad in ... we wisten niet waar we eerst moesten opkruipen. Ons lichtje ging echter even snel uit als het opgelicht had. We hebben geen kik meer gegeven eens we in ons bed lagen.

De tweede dag had ik wat last van aanpassingsverschijnselen. Als ik niet in de buggy zat, wilde ik er in en omgekeerd. Mama en papa probeerden het eerst met te doen alsof ze me zouden achterlaten als ik hen niet snel volgde, maar daar trapte ik niet in! Toen heeft mama het hard gespeeld en me vastgebonden in mijn buggy. De hele weg heb ik geprotesteerd, maar het mocht niet baten. De boodschap had ik wel begrepen, wat echter niet wil zeggen dat ik het later niet nog geprobeerd heb. Ik ben die dag ook met papa naar Nijntjes peuteruur geweest. Ik mocht lezen, tekenen en puzzelen in een piepklein huisje. 's Avonds gingen we weer zwemmen en nadien mochten we frietjes eten. Het waren Seppes eerste frietjes en hij vond het heerlijk.

De derde dag hebben mama en papa geprobeerd om met ons te gaan wandelen, maar dat zagen we niet zitten en dat hebben we ook duidelijk laten horen!!! We zijn toen ook met een boot over het water gevaren met de zonsondergang op de achtergrond. Daar werd ik dan toch even stil van (Seppe ook, maar dat had waarschijnlijk meer met de koek in zijn mond te maken...).

De vierde dag deden we het rustig aan, want we zijn nog steeds niet helemaal mee met het winterschema (uurwisseling) en dat begint te wegen. Ondertussen is ook gebleken dat Seppe een echte waterrat is! In het grote zwembad legt hij zich op zijn rug, met z'n armen in de lucht en laten drijven! Zeker in het brubbelbad is het genieten.

De vierde dag was het alweer inpakken geblazen, maar nog niet richting Torhout. We hadden nog een weekendje te goed met de familie van papa. We hadden een prachtig huisje gehuurd in Trois-Ponts. Mama en papa waren zo onder de indruk dat ze steeds 'Amai' zeiden. Ik wou meedoen met de groten en aapte hen na. Dat was blijkbaar erg grappig.

In het huisje was er ook een zwembad. Het water was misschien een beetje te koud voor ons, de wellness was echter des te beter. Een stomende douche en een ligzetel op kindermaat: meer moet dat niet zijn.

Mama en papa hebben me in de Ardennen ook meegenomen naar de grotten van Remouchamps, maar dat vond ik maar saai. Ik was beter bij Seppe gebleven, want die mocht gaan wandelen.

De zondag zijn we dan moe, maar tevreden naar huis gekeerd waar oma Lily en opa owa ons nog een bezoekje gebracht hebben.

Foto's volgen nog, maar het fototoestel van mama en papa is kapot en dus hebben ze opas toestel gebruikt.

kusjes

Friedl en Seppe

15:43 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Erperheide

Een grappige anekdote uit mijn zusjes' woordenschat: als ze zich verstopt en we roepen: "Waar is Friedl?", dan zegt ze: "In Erperheide." Wat een zotte zus!

14:17 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |