03-01-09

Gelukkig nieuwjaar!

hallo iedereen!

Het is weer een tijdje geleden, dus hebben we veel te vertellen. Eerst en vooral onze beste wensen van ons allemaal!

In de afgelopen weken hebben we weer veel geleerd. Friedl doet het steeds beter op het potje en mocht vandaag eens oefenen in de peuterklas. De echte eerste schooldag is maar voor 20 april, maar vandaag was er een kennismakingsdag bij juf becca (en juf Fabienne). Ze vond het er zo leuk dat ze niet meer mee wou naar huis. Sinterklaas was al haar beste vriend niet, maar ook de kerstboom (= kerstman) en jinglebel (rendier bij oma en opa) moeten niet onderdoen. Haar woordenschat gaat vlotjes vooruit, stilaan kan er ook al gesproken worden van enige grammatica, maar bij de uitspraak zijn er nogal wat problemen: de r en de s gaan moeilijk en als er te veel verschillende medeklinkers op elkaar volgen, vervangt ze ze door gelijkaardige, bv. papen (slapen), peppe, kak (straks), ...

Seppe die begint zijn eerste stapjes te zetten: van de livingtafel naar de zetel of enkele stapjes tussen mama en papa lukken al een beetje, maar de schrik zit er nog een beetje in. Bewegelijkheid is hij alleszins, want hij kruipt overal uit: z'n eetstoel, de kar in de wnkel, ... Als je hem om een zoentje vraagt, geeft hij je met plezier een dikke smakkerd. Sindskort mag hij ook met de rest van ons gezinnetje mee-eten en dat bevalt hem uitermate.

Noch papa noch mama zijn muzikaal en toch is dansen en zingen een grote hobby van de kindjes geworden. Van plop over K3 naar de vogeltjesdans: het hele repertoire van studio 100 is gekend. Friedl kan hier en daar al meezingen en zoekt zelfs al (al)leen op youtube, seppe die schudt naarstig mee.

Je ziet: ook hier staat de tijd niet stil...

15:17 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Happy Birthday to you Seppe met je 1ste verjaardag, hopelijk is je zus niet te jaloers nu dat jij vandaag een kroontje mag dragen

vele kusjes van oma en opa

Gepost door: oma Lieve | 07-01-09

Hoi jullie twee,

Ook mijn mama beseft dat de tijd niet stil staat, hoe meer kaarsjes wij mogen uitblazen, hoe ouder zij worden ... (of zijn we nu wat aan 't overdrijven ;-0 ) 't schijnt dat onze mamas morgen samen gaan smoefelen (en tetteren), ... er zal weer geen speld tussen te krijgen zijn! hihi!

groetjes
Robbe

Gepost door: Robbe | 21-01-09

De commentaren zijn gesloten.