26-01-09

Seppe 1 jaar!

Hallo iedereen!

Het is alweer een tijdje geleden ... (al geruime tijd de standaardbeginzin), dus vlug even een update van ons doen en laten.

Ik ben op 7 januari één jaar geworden, maar mijn verjaardag was niet echt een superdag. Allereerst was mijn zusje ziek, dus konden we ons niet tegoed doen aan suikergoed. Mama had die dag ook het luminieuze idee om de kerstboom te willen wegbergen en op de koop toe heeft Friedl nog haar volledige maaginhoud op mij (!) geledigd! Alsof dat nog niet genoeg was, mocht ik 's anderendaags naar Kind en Gezin voor een prikje. Ik was er wel erg flink. BIj het eerste prikje niet geweend, bij het tweede echter kon ik me niet meer inhouden. Begin januari woog ik 10 kg 330 en mat 77 cm, maar daar is ondertussen wellicht al een aantal gram bij gekomen, want sinds ik alles mag eten, kan mijn geluk niet op. Als ik niet eet, ben ik ziek en effectief een paar dagen na het prikje was het zover! Hoge koortspieken, slecht slapen, hoesten en liefst de hele dag dicht bij mama zitten. Mama had nog eventjes gewacht om naar de dokter te trekken omdat ze dacht dat het door het prikje kwam, maar na vier dagen koorts zijn we dan toch naar Dr. Devuyst getrokken. Bleek dat ik overal wel iets mankeerde, maar nergens was het echt erg. Ik heb dan nog een weekendje uitgeziekt bij mama en papa en nu ben ik weer een brok energie!

Helaas viel mijn verjaardagsfeestje met meter en peter nog tijdens mijn ziekte, waardoor ik er op de foto's een beetje pips uitzie. (Foto's zijn al te bekijken bij opa in picasa. Mama en papa hebben een nieuw fototoestel en zijn druk in de weer al onze foto's te archiveren zodat ze kunnen afgemaakt worden en eindelijk nog eens op het web kunnen verschijnen.) De opkomst voor mijn feestje was een beetje magertjes, want tante Silke had nog examens (bij deze nog een dikke duim voor haar) en peter speelt sinds bij de eerste ploeg van Aartrijke en moest de ballen uit het net houden. Maar ik vond het niet erg, want zo mocht ik met tante Kelly op de foto en zij is toch veel knapper... hihi!

Sinds dit weekend kan ik zwaaien (hoewel ik niet wilde zwaaien naar mama vanmorgen; kan ik het echt al heel uitbundig). Drie stapjes naar armen waarvan ik zeker ben dat ze me zullen vangen, lukt nog net, maar verder ben ik een beetje een schuitluis. Ik trek het me niet aan: ondertussen dragen ze me toch nog lekker overal waar ik wil! Ik oefen uitbundig met tatatata en papapa, maar woordjes zijn er nog niet bij.

Wat ik wel al goed kan, is speelgoed afpakken of kapot maken van zus en daar is zij helemaal niet blij mee. Maar ik mag niet klagen: ook al duwt ze en trekt ze aan me, ze zorgt ook altijd dat ik een chipje krijg of dat ik geen gevaarlijke dingen doe. Ik moet er echter dan ook wel bijnemen dat ze me telkens klikt als ik eens alleen op verkenning ga.

Met mijn zus gaat alles fantastisch! Ze mocht al eens gaan oefenen in de peuterklas en we kregen haar bijna niet meer mee. Ze kijkt er al naar uit om in april naar juf Becca en juf Fabienne te gaan. Tekenen, pop wassen en eten geven en doktertje spelen zijn haar favoriete bezigheden. Ze kent ondertussen ook al youtube (ze kan het woord zelfs al zeggen) om naar de vogeltjesdans of k3 te kijken. Zus kan soms al eens stout zijn en dan vertelt ze daar heel trots over aan mama en papa. In de creche zet ze al eens het kot op stelten met Elias en Anna. 's avonds vertelt ze tot lang in haar bedje over alles wat ze ALLEEN en FLINK gedaan heeft: jasje aandoen, op potje gaan, spelen, eten, ... Ze roept dan mama en papa en als ze niet komen, zegt ze: 'mama papa, wille nie komen'

Je ziet het gaat dus heel goed met ons en daar zijn mama en papa heel blij voor, want veel mama's en papa's hebben zo veel geluk niet.

Veel kusjes

Seppe

10:39 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-01-09

Gelukkig nieuwjaar!

hallo iedereen!

Het is weer een tijdje geleden, dus hebben we veel te vertellen. Eerst en vooral onze beste wensen van ons allemaal!

In de afgelopen weken hebben we weer veel geleerd. Friedl doet het steeds beter op het potje en mocht vandaag eens oefenen in de peuterklas. De echte eerste schooldag is maar voor 20 april, maar vandaag was er een kennismakingsdag bij juf becca (en juf Fabienne). Ze vond het er zo leuk dat ze niet meer mee wou naar huis. Sinterklaas was al haar beste vriend niet, maar ook de kerstboom (= kerstman) en jinglebel (rendier bij oma en opa) moeten niet onderdoen. Haar woordenschat gaat vlotjes vooruit, stilaan kan er ook al gesproken worden van enige grammatica, maar bij de uitspraak zijn er nogal wat problemen: de r en de s gaan moeilijk en als er te veel verschillende medeklinkers op elkaar volgen, vervangt ze ze door gelijkaardige, bv. papen (slapen), peppe, kak (straks), ...

Seppe die begint zijn eerste stapjes te zetten: van de livingtafel naar de zetel of enkele stapjes tussen mama en papa lukken al een beetje, maar de schrik zit er nog een beetje in. Bewegelijkheid is hij alleszins, want hij kruipt overal uit: z'n eetstoel, de kar in de wnkel, ... Als je hem om een zoentje vraagt, geeft hij je met plezier een dikke smakkerd. Sindskort mag hij ook met de rest van ons gezinnetje mee-eten en dat bevalt hem uitermate.

Noch papa noch mama zijn muzikaal en toch is dansen en zingen een grote hobby van de kindjes geworden. Van plop over K3 naar de vogeltjesdans: het hele repertoire van studio 100 is gekend. Friedl kan hier en daar al meezingen en zoekt zelfs al (al)leen op youtube, seppe die schudt naarstig mee.

Je ziet: ook hier staat de tijd niet stil...

15:17 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |