19-04-09

En wat over de periode tussen krokus en Pasen?

Hoi

Nu nog een laatste berichtje over de periode sinds de krokusvakantie en jullie zijn weer helemaal mee!

Sinds de krokusvakantie is het weer er steeds op verbeterd en konden we dus eindelijk buiten spelen in de zandbak en op de schommel. Dit heeft echter z'n gevolgen, want op de allereerste vakantiedag (maandag) wou mama ons plezieren met een uitstapje naar de wijkspeeltuin. Helaas ... broer maakte een verkeerde beweging op de glijbaan en kon niet meer op z'n beentje staan. Kinderarts en huisarts waren in verlof. Mama dus met Seppe naar 't spoed, maar daar konden ze niets vinden. De volgende dag bleef hij echter kruipen en zielig kijken. Gelukkig (en ook ongelukkig want het was voor een spuitje) mocht mama de woensdag naar K&G. Die dokter bekeek Seppe z'n voetje nog eens en raadde ons aan hem een beetje te stimuleren...

Wij dat geprobeerd en er was lichte beterschap zichtbaar, maar toen kreeg Seppe huiduitslag over z'n rug, buik en billen en op de nacht van donderdag op vrijdag had hij 39.6 koorts. Dit kon niet meer van het prikje zijn. Wij dus weer naar de dokter (weer een andere, want de kinderarts was ondertussen uit verlof): Seppe had een virusje opgelopen, maar het kon met homeopathie verholpen worden. Over het voetje maakte de dokter zich echter meer zorgen en we moesten weer foto's laten nemen, nu van z'n been. Seppe vindt dat echter niet zo leuk. We brachten de hele vrijdagvoormiddag in het ziekenhuis door terwijl het buiten fantastisch weer was. De hele tijd bleven we echter heel braaf, dus ging met ons achteraf naar Delhaize en kregen we snoepjes. En het voetje? Daarmee bleek niks aan de hand ... 't zou tussen de oren zitten. Ondertussen zijn we wel al twee weken na het voorval en blijft hij een beetje mank lopen. Wordt vervolgd!

We eindigde deze week met een logeerpartijtje bij nonkel Klaas en tante Kelly. Voor ons heel leuk, maar voor nonkel Klaas en tante Kelly iets minder, want broertje heeft de hele nacht het kot op stelten gezet. HIHI. Achteraf bekeken was het wel niet zo'n goed idee, want we zouden nog graag neefjes of nichtjes krijgen. We deden er wel veel leuke dingen zoals knutselen en naar het speelplein gaan.

De tweede week van de vakantie viel veel beter mee dan de eerste. We gingen naar Plopsaland, naar de markt, naar oma en opa terwijl mama en papa shopten in Gent en speelden veel buiten.

Op de foto's zul je ook zien dat we nu een tweede zitje voor mama's fiets hebben zodat mama met ons alletwee op stap kan. Erg leuk met dit mooie weer! Mama had ook gehoopt dat Seppe met de uurwisseling wat langer zou beginnen slapen en effectief vlak voor de desastreuze eerste vakantieweek sliep Seppe al tot 6u30 en van de week (de tweede week van de vakantie) sliep hij tot 7u of zelfs 7u30. Mama moet soms wel eens een tutje geven, maar dat vindt ze niet erg. In de vakantie mochten we 's morgens soms nog een beetje uitdutten in het grote bed en dat lieten papa en Seppe zich welgevallen (zie foto's).

klein

Vandaag mochten we onze leuke vakantie afsluiten met een heel geslaagd feest voor tante Rachel (hiep hiep hoera voor haar en nog eens een dikke dankjewel). Het was ideaal voor ons: een hele dag smoeffelen en een trampoline!

Met Seppe gaat het verder heel goed. Hij begrijpt steeds meer en helpt al een beetje om de tafel te dekken. Hij geraakt al een tijdje heel vlot te trap op en klautert overal op - met veel builen en blauwe plekken tot gevolg! Hij zegt mama en ja. Soms meent mama hopla te herkennen, maar verder komt er nog niet veel uit. Hij leest wel heel graag boekjes. 't zal een stille doendigaard zijn (alhoewel tieren kan hij wel goed ...). Sinds de vakantie slaapt hij 's morgens niet altijd meer en dat zorgt ervoor dat hij 's middags langer slaapt. Zo heeft mama meer tijd om te werken voor school of te lezen. Hopelijk blijft hij dat zo goed doen. HIj mag ook al dikwijls alleen eten (eigenlijk is het van moeten, want hij is nogal koppig en wil - ook - alles zelf doen), maar dit ontaardt vaak in een kladderboel.

Met Friedl gaat ook alles goed en morgen is het eindelijk zover: de school bij juf Rebecca. We gingen in de vakantie naar de bibliotheek voor prentenboeken, want mama of papa leest 's avonds altijd een verhaal voor Friedl (Seppe kan nog niet lang genoeg stilzitten) en we ontleenden er een boek over school. Sindsdien wil ze in geen enkel ander boek kijken. HOpelijk valt het allemaal goed mee, maar daarover mee in een volgend berichtje!

groetjes

Friedl en Seppe

23:12 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

mooie foto's hoor, Je ziet Seppe, daj helemaal van je eten geniet, hopelijk mis je je grote zus niet te veel in de creche, En Friedl, veel plezier op je eerste schooldag kusje van Oma Lieve

Gepost door: oma Lieve | 20-04-09

en hoe is de eerste schooldag verlopen voor Friedl ? en mss een interessantere vraag: hoe is de eerste schooldag verlopen voor de ouders ;) ?
groetjes

Gepost door: frieda | 22-04-09

@Frieda: 1ste schooldag is heel goed verlopen, Friedl was heel enthousiast en het is reuze meegevallen. Papa en mama hebben zelf geen dada meer gekregen. Het is blijkbaar inderdaad zo dat de ouders het een grotere verandering vinden dan hun kleine spruit ;-)

Gepost door: Papa Wimtje | 23-04-09

Hoi Hoi,

Dat is goe nieuws dat de eerste schooldag van Friedl goed meegevallen heeft! Hopelijk maakt ze veel brave, verstandige vriendinnetjes op school. ('t schijnt dat dat bij de mama ook zo was, hihi)

groetjes Robbe

Gepost door: Robbe | 24-04-09

hallo,

hoe is da nog met jullie ? Gaat Friedl nog even graag naar school? en heeft de broer nog geen zin om mee te gaan ?

groetjes

Gepost door: frieda | 16-05-09

en wat over de periode tussen pasen en de grote vakantie ? Nog interessante nieuwtjes en leuke feestjes gehad ?

Gepost door: frieda | 29-06-09

Groetjes vanuit Zwitserland Wanneer koöen er nog eens nieuwe foto's?

Gepost door: oma lieve en opa johan | 20-07-09

Groetjes vanuit Zwitserland Wanneer koöen er nog eens nieuwe foto's Oma Lieve en Opa Johan

Gepost door: oma lieve en opa johan | 20-07-09

De commentaren zijn gesloten.