13-08-09

Update Seppe

Hoi

Ook van mij een verslagje!

Zoals gezegd is zusje naar school vertrokken en daardoor moest ik alleen naar Els en Wendy. Ik ben daar heel graag, maar vind het echt niet tof om daar alleen 's morgens afgezet te worden. Ondertussen ben ik ook al bijna twee maanden niet geweest: dat zal wennen worden in september!

Motorisch gaat het mij supergoed: ik klim, klauter, loop (wandelen doe ik nooit), kruip, sta op één been en doe alles na wat Friedl doet. Eten gaat ook al goed alleen. Het is dan ook mijn lievelingsbezigheid (alleen aardbeien, melk en pudding lust ik niet, mosterd dan weer wel!). Ik eet zelfs krijtjes, wasco's, zand, ... Alles mezelf incluis is wel heel erg vuil als ik gegeten heb. Maar dat hoort bij het leerproces zeker?

Het spreken ging tot voor kort moeizaam: ik begon met mama, dan kwamen ja, nee (geleerd van zus), dieda (wij hebben alletwee problemen met zus haar naam), ba (bal), weg, nog, ... maar geen papa! Tot ... ik vorige week met m'n hoofd tegen de chauffage viel. Ik hield er een serieuze snee (net als mijn peter) aan over, maar sindsdien zeg ik papa! Mama en papa gingen afgelopen weekend ook naar Parijs en ik stelde het zo goed bij oma en opa dat ik sindsdien alles precies veel beter kan en snap.

Net als m'n zusje heb ik een temperamentje (hoewel ik volgens mama gemakkelijker te breken ben - ik heb dus nog werk...). Als zus iets weigert te doen, ga ik resoluut naast haar staan en zeg heel gemeend nee! ookal weet ik in geen duizend jaar waarover ze het heeft! Af en toe word ik al eens gestraft (zie foto), maar dan moeten ze oppassen dat ik niet uit mijn stoel kruip... Ik kan ook al spelen met m'n eten, maar als papa zegt: pas op of ik zet je achteruit, dan zeg ik nee en doe braaf wat ze zeggen. Je ziet, zo moeilijk ben ik niet!

Gevaarlijk ben ik wel, want ik kruip alleen op de trap, zet de kraan open, probeer alles wat op tafel staat te grijpen en loop overal tegen. De omgeving schijnt er echter meer last (aan hun hart) van te hebben dan ik.

Al die energie lijdt vaak tot acute slaapbuien: ik val in slaap op de fiets (mama heeft nu een zitje vooraan zodat ik samen met zus bij haar op de fiets kan), in de buggy, in de auto en zelfs op de kermis. 's Ochtends word ik eens wakker rond zes uur, maar meestal kun je me paaien met een tutje voor nog een klein uurtje. 's Middags slaap ik meestal anderhalf uur, maar als je me afgemat hebt, doe ik daar graag nog een halfuur bij (zeker als mama en papa wachten tot ik wakker word om ergens naar toe te gaan). 's Avond steken ze me tussen acht en half negen in slaap en in tegenstelling tot zus val ik als een blok in slaap. Dat heb ik van papa.

Hoewel oma en opa me bambam noemen, kan ik ook heel lief zijn. Mijn zoentjes zijn gratis en een knuffel is een leuke surplus.

Hopelijk horen jullie binnenkort meer van me!

groetjes
Seppe

 Seppe gestraft

22:44 Gepost door friedl en seppe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.